آموزش راه اندازی وب سایت

راه اندازی وب سایت بهترین راه برای ورود به فضای کسب و کارهای اینترنتی و آنلاین است. با داشتن یک وب سایت می توان ایده های خود را بستر اینترنت با میلیون ها کاربر و مشتری به اشتراک گذاشته و شروع به کسب درآمد کرد. در این مقاله از رسا لرن با ما همراه باشید تا مراحل راه اندازی وب سایت را به طور کامل یاد گرفته و سایت خود را هرچه زودتر پیاده سازی کنید.

امروزه کمتر کسی را می توان پیدا کرد که قدرت اینترنت را در تمام سطوح از زندگی و کسب کار را درک نکرده نباشد، بنابراین بدون توضیحات اضافی به آموزش گام به گام راه اندازی وب سایت می پردازیم.

 

1. انتخاب نام دامنه

قبل از اینکه کاری انجام دهید، ابتدا باید برای سایت خود یک نام دامنه انتخاب کنید. نام دامنه (Domain) آدرسی است که وب سایت از طریق آن در دسترس خواهد بود. به عنوان نمونه نام دامنه سایت ما Rasalearn.ir است و اگر شما بخواهید دوباره از سایت ما بازدید کنید کافیست این آدرس را در مرورگر خود وارد کنید.

نکته: از آنجا که هر دامنه تنها برای استفاده یک وب سایت است، بنابراین اگر دامنه مورد نظر شما قبلا توسط شخص دیگری ثبت شده باشد، شما نمی توانید آن را ثبت کنید و می بایستی به دنبال نام دیگری برای سایت خود باشید.

 

2. انتخاب شرکت هاستینگ و تهیه فضای میزبانی

تمامی وب سایت هایی که در اینترنت مشاهده می کنید، همگی بر روی کامپیوترهایی نگه داری می شوند که در اصطلاح سرور نامیده شده و تمام وقت به شبکه اینترنت متصل هستند. زمانی که شما سایت خود را بروی سرور شرکت ارائه کننده خدمات میزبانی آپلود می کنید، هرشخصی که بخواهد سایت شما را مشاهده کند فایل ها را از آن سرور تحویل خواهد گرفت.

همانطور که باید متوجه شده باشید، فضای میزبانی سایت (Host) از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، به همین دلیل توصیه می شود که حتما از یک شرکت معتبر که خدمات مناسبی ارائه می کند، هاست سایت خود را خریداری کنید.

 

3. طراحی صفحات وب

پس از اینکه دامنه و هاست سایت خود را تهیه کردید، زمان آن رسیده است که صفحات سایت خود را طراحی کنید. به عبارتی کار اصلی راه اندازی وب سایت از این مرحله شروع می شود. در صورتی که یک طراح سایت را بخواهید استخدام کنید این مرحله را می توانید رد کرده و مرحله بعدی را دنبال کنید، اما اگر می خواهید خودتان طراحی سایت را انجام دهید نکاتی را باید بدانید:

  • برای طراحی صفحات وب لازم است که با HTML و CSS آشنا باشید.
  • وب سایت ها به دو نوع پویا و ایستا تقسیم می شوند. در نوع پویا که امروزه اکثرها وب سایت ها به این صورت است، در وب سایت امکان تعامل با کاربر وجود دارد و مدیریت آن راحت تر است.
  • اگر بخواهید وب سایت پویا طراحی کنید، لازم است که با زبان های برنامه نویسی تحت وب مانند PHP یا Asp.Net آشنا باشید.
  • برای راه اندازی وب سایت راه آسان تری به نام سیستم‌های مدیریت محتوا وجود دارد. با استفاده از این سیستم ها (مانند وردپرس) بدون اینکه لازم باشد خودتان کارهای کدنویسی را انجام دهید، می توانید یک وب سایت را پیاده سازی کنید.

نکته: اگر شما یک شخص علاقه مند به وب و طراحی سایت هستید، توصیه می شود زبان های تحت وب را حتما خودتان یاد بگیرید، اما اگر فقط می خواهید یک وب سایت داشته باشید لزومی به یادگیری زبان های تحت وب نبوده و بهتر است این کار را به یک شخص طراح بسپارید تا در زمان خود صرفه جویی کنید.

 

4. بررسی سایت

قبل از اینکه شروع به تبلیغ سایت کنید، لازم است که آن را تست کنید. برای مثال ممکن است طراحی سایت در مرورگرهای مختلف مانند Chrome, Firefox, Safari و Internet Explorer دچار مشکل باشد – به ویژه اینترنت اکسپلورر که برخی از قابلیت ها را پشتیبانی نمی کند؛ پس فرقی نمی کند که خودتان سایت را کدنویسی کرده باشید یا شخص دیگری برایتان انجام داده باشد، بررسی سایت در مرورگرهای مختلف کاری است که باید انجام دهید.

پس از اینکه سایت را از لحاظ نمایش ظاهری در مرورگرهای مختلف بررسی کردید، نوبت به بررسی امکانات سایت می رسد. اغلب وب سایت ها امکان عضویت و یا ارسال دیدگاه و موارد مشابه را دارند، این موارد را هم خودتان یکبار بررسی کنید تا متوجه شوید به درستی کار می کنند یا خیر.

سایت را با تلفن همراه خود بررسی کنید! نمایش درست در گوشی های هوشمند طی چند سال اخیر به یک موضوع بسیار مهم تبدیل شده است. بنابراین حتما مطمئن شوید که سایت از طراحی واکنشگرا (Responsive) برخوردار باشد.

 

5. معرفی سایت

اکنون سایت شما آماده است! می توانید محتوای خود را به آن اضافه کنید و سایت را به افرادی که می شناسید معرفی کنید، موتورهای جستجو به خصوص گوگل که دوست بسیار صمیمی تون هست رو فراموش نکنید.

 

جمع بندی آموزش راه اندازی وب سایت

راه اندازی یک وب سایت کار ساده ای است، اما می توان آن را به قدری پیچیده کرد که غیرممکن شود؛ ما در این مقاله سعی کردیم موضوع را به صورت خیلی ساده به شما بیان کنیم تا قبل از هرچیزی دیدتان نسبت به این موضوع تغییر کند.

برای راه اندازی وب سایت نیاز به کمک دارید؟ سوال خود را از طریق دیدگاه ها مطرح کنید.

Rate this post
مقالاتی که شاید خوشتان بیاید

ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.