تجربه کاربری نقش مهمی در افزایش بازدید وب سایت و جذب بازدیدکنندگان ثابت دارد که بخش اصلی این تجربه کاربری به سرعت لود وبسایت مربوط میشود. با نگاهی به سایتهای برتر خواهید فهمید که بیشتر آنها از سرعت لود سریع برخوردار هستند. در واقع، سرعت بارگذاری سریع صفحات علاوه بر اینکه تجربه کاربری مناسبی خلق میکند، به بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجوگر مانند گوگل نیز کمک میکند.
در صورتی که سایت خود را با سیستم وردپرس راه اندازی کرده باشید، استفاده از یک افزونه کش نتایج چشم گیری بر روی سرعت لود خواهد داشت. به طور معمول، هنگامی که از یک وب سایت بازدیدی صورت میگیرد، مرورگر کاربر درخواست اطلاعات را ارسال میکند؛ وردپرس دادهها را از دیتابیس استخراج کرده و سپس آنها به همراه فایلهای css, js و تصاویر به کاربر ارسال میکند.
به بیانی بهتر وردپرس یک سیستم پویا و زنده است که این ویژگی کمک میکند تا مدیر سایت بتواند سایت را همیشه بروز نگه دارد، که البته همین ویژگی به افت سرعت سایت هم منجر میشود. در نتیجه، برای مقابله با این مشکل کوچک افزونههای کش ایجاد شدند. افزونههای کش این ویژگی را دارند تا یک نسخه ایستا از سایت ایجاد کنند و سرعت لود سایت را بسیار سریعتر کنند.
حال برای آن دسته از وبمسترانی که وردپرس را انتخاب کردهاند ما چند افزونه کش را جهت معرفی انتخاب کردهایم که جزء بهترین افزونههای کش وردپرس به حساب میآیند. اگر مشتاق به افزایش سرعت سایتتان هستید، با ما همراه شوید و با این افزونههای کاربردی آشنا شوید.
W3 Total Cache
این افزونه به عنوان یکی از قدرتمندترین افزونههای کش شناخته میشود که گزینههای زیادی را در اختیار کاربر قرار میدهد. بسیاری از افراد حرفهای و سایتهای بزرگ وردپرسی از این افزونه برای کش استفاده میکنند.
از ویژگیهای اصلی این افزونه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دسترسی به تنظیمات کامل و پیشرفته
- کش صفحات، پایگاه داده و امکان کش سمت کاربر
- فشرده سازی فایلهای CSS و Javascript
- سازگاری با سرورهای اختصاصی، سرورهای مجازی و شبکههای تحویل محتوا (CDN)
البته شاید به عنوان یک فرد تازه وارد با دیدن تنظیمات زیاد و پیچیده افزونه سردرگم شوید، اما این افزونه حالت پیشفرض برای تنظیمات دارد. در واقع، اگر اطلاعات کافی از کارکرد گزینهها نداشته باشید می توانید با فعال کردن تنظیمات پیشفرض از افزونه استفاده کنید که برای بسیاری از وبسایتها کافی است و نیازی به پیکربندی پیشرفته نیست.
W3 Total Cache در دو نسخه رایگان و تجاری موجود است که میتوان گفت نسخه رایگان بیشتر نیازهای شما را در زمینه افزایش سرعت سایت برطرف خواهد کرد و نیازی به خرید نسخه تجاری نیست. البته وب سایتهای پربازدید و بزرگ در صورت نیاز میتوانند نسخه PRO را تهیه کنند و عملکرد افزونه را تا حدودی افزایش دهند.
WP Super Cache
اگر دنبال افزونهای ساده و کارآمد هستید، این افزونه گزینه مناسبی خواهد بود. تنظیمات این افزونه در چند تب خلاصه شده است که تب اول «Easy» سادهترین تب است برای فعال/غیرفعال کردن ویژگی کش استفاده میشود.
البته این افزونه هم تنظیمات دیگری دارد که در صورت نیاز میتوانید آنها را مطابق خواستههای خود سفارشی سازی کنید، اما با این حال در مقایسه با W3 Total Cache گزینههای به مراتب کمتری را در اختیارتان خواهد گذاشت.
در نهایت باز هم اشاره میشود که این افزونه از لحاظ کارآیی واقعا چیزی کم ندارد و به خوبی میتواند عملیات کش را انجام دهد. حتی در برخی مقایسهها این افزونه عملکرد بهتری از خود در مقابل سایر رقبا داشته است. در نتیجه، فریب ظاهر ساده و رایگان آن را نخورید.
WP Rocket
افزونهای تجاری که سرعت و سادگی را به عنوان ویژگیهای اصلی خود تبلیغ میکند. این افزونه مانند دو گزینه قبلی چند میلیون کاربر ندارد (چون پولی است) اما با این حال ۲۶ هزار وب سایت از این افزونه قدرتمند استفاده میکنند.
افزونه WP Rocket بیشتر ویژگیهایی را که باید یک افزونه کش داشته باشد را در خود دارد. ویژگیهای کاربردی که باعث شدهاند در تستها این افزونه بهترین عملکرد را داشته باشد و به عنوان بهترین افزونه کش شناخته شود.
نسخه تک کاربر این پلاگین سالانه 39 دلار، نسخه کسب و کار برای سه سایت 99 دلار و نسخه PRO برای بینهایت سایت 199 دلار است. خوشبختانه اگر پس از تهیه افزونه به هر دلیلی از آن راضی نبودید، تا ۳۰ روز فرصت دارید که موضوع را به پشتیبانی WP Rocket اطلاع دهید و هزینه پرداختی خود را دریافت کنید.
در صورتی که مدت زمان تمدید افزونه برسد (یکسال) و هزینه آن را پرداخت نکنید، امکان استفاده از افزونه مسدود نخواهد شد؛ اما دیگر بهروزرسانی افزونه غیرفعال خواهد شد و خدمات پشتیبانی نیز لغو خواهد شد.
WP Fastest Cache
افزونه WP Fastest Cache از روشهای مختلفی برای افزایش سرعت سایت استفاده میکند. برای مثال با استفاده از روش بازنویسی نسخه پویا وردپرس را گرفته و نسخه ایستا ایجاد میکند. نسخههای کش شده نیز به هنگام بهروزرسانی حذف میشوند تا کاربران در هرحال اطلاعات جدید را دریافت کنند.
از دیگر ویژگیهای افزونه میتوان به امکان غیرفعال کردن برای برگه/نوشته خاص، فعال/غیرفعال کردن کش برای دستگاههای موبایل و پشتیبانی از CDN اشاره کرد.
WP Fastest Cache فایلهای HTML و CSS را کوچکسازی کرده و سپس آنها را با Gzip فشرده میکند. این امکان نیز وجود دارد که بتوانید فایلهای CSS مختلف را ادغام کنید تا تعداد درخواستهای HTTP ارسالی به سایت کاهش یابد.
Hyper Cache
تنظیمات Hyper Cache به ۴ تب تقسیم بندی شده است. اگر به دنبال پیکربندی تنظیمات نیستید و صرفا میخواهید امکان کش را داشته باشید، کافیست این افزونه را نصب و فعال کنید.
بهترین افزونه کش وردپرس؟
انتخاب بهترین افزونه کش تنها با بررسی تمام گزینهها در شرایط یکسان امکان پذیر است. متاسفانه این امکان برای ما میسر نبود اما بر اساس گزارشهای منابع معتبر WP Rocket بهترین عملکرد را داشته است؛ اما شاید برای بسیاری از وب سایت های داخلی تهیه این پلاگین به دلیل هزینه آن مناسب نباشد.
در این صورت میتوان به W3 Total Cache و WP Super Cache اشاره کرد. هر دو افزونه ذکر شده از لحاظ عملکرد تا حدودی یکسان بودهاند و انتخاب یکی از آن دو بیشتر به سلیقه افراد مربوط میشود. در صورتی که کاربر حرفهای هستید و تنظیمات بیشتری را نیاز دارید W3 Total Cache و در غیر اینصورت WP Super Cache گزینه مناسب خواهد بود.
سرویسهای بررسی عملکرد سایت:
- GTmetrix
- PageSpeed Tools (آیپی ایران تحریم است)
- Pingdom
لطفا اگر تجربهای دارید و یا افزونه بهتری را میشناسید، از طریق دیدگاهها با ما در میان بگذارید.