آموزش زبان انگلیسی با تماشای فیلم
بهترین روش برای یادگیری زبان انگلیسی چیست؟
اگر یادگیری از طریق شرکت در کلاس های زبان و خواندن کتاب های خارجی را امتحان کردهاید اما به نتیجه نرسیدهاید؛ پیشنهاد می کنیم که حتما متد یادگیری زبان انگلیسی با دیدن فیلم و کلیپ های خارجی زبان را امتحان کنید.
دسترسی سریع:
- یادگیری زبان انگلیسی با دیدن فیلم روش مناسبی است؟
- چرا این روش را پیشنهاد می کنیم؟
- نکات مهم برای یادگیری زبان با دیدن فیلم های انگلیسی
- معایب یادگیری انگلیسی از طریق فیلم
- 7 فیلم عالی برای یادگیری زبان انگلیسی
آیا یادگیری زبان انگلیسی با دیدن فیلم روش مناسبی است؟
یادگیری زبان خارجی سخت است. و تفاوت فرهنگ ها باعث می شود که برخی اوقات درک حرف ها و رفتارهای بازیگران برایتان مشکل ایجاد کند.
بنابراین اگر می خواهید که زبان انگلیسی را از طریق تماشای فیلم های خارجی زبان یاد بگیرید، لازم است که نکاتی را بدانید. بدون اینکه لذت تماشای فیلم را قربانی یادگیری کنید.
3 دلیل که یادگیری انگلیسی با فیلم ها کارآمد است
یکی از بهترین روش های یادگیری زبان انگلیسی تماشای فیلم های خارجی (انگلیسی) است. شاید این موضوع تعجب شما را به همراه داشته باشد که چگونه می توان از طریق دیدن چند تا فیلم به یک زبان تسلط پیدا کرد؟
اگر درگیر یافتن پاسخ این گونه سوالات هستید که چرا دیدن فیلم بهتر از خواندن کتاب است؛ با ما همراه باشید تا دلایل برتری این روش را با شما در میان بگذاریم.
1- زبان انگلیسی را به طور واقعی خواهید آموخت … نه کتابی
در یادگیری زبان انگلیسی از طریق خواندن کتاب و یا شرکت در کلاس های ESL شما آنچه را که مردم انگلیسی می گویند را نخواهید شنید.
برای مثال در کلاس های مقدماتی شما یاد خواهید گرفت که چگونه بگویید یک ربع به 7 مانده “it’s a quarter to seven” و یا “it’s raining cats and dogs”. این جملات درست هستند، اما در زندگی واقعی از آنها استفاده نمی شود.
در مقابل، زبانی که در فیلم ها استفاده می شود بسیار واقعیتر است.. به عبارتی جملاتی که در فیلم ها می شونید بسیار به جملاتی که اگر با یک انگلیسی زبان بومی حرف بزنید نزدیک خواهند بود. این مورد باعث تقویت مهارت های شنیداری و گفتاری شما میشود.
2- شیوه به کار گیری کلمات انگلیسی را بهتر یاد خواهید گرفت
این مورد یکی از جنبه های مورد علاقه من برای تماشای فیلم است. بیایید فرض کنیم که شما به تماشای فیلم های جنایی علاقه دارید. پس از دیدن ده یا بیست فیلم، شروع به یادگیری واژگان مرتبط با موضوع جرم و جنیات خواهید کرد.
وقتی زبان انگلیسی را به طور سنتی یاد می گیرید (شیوه آموزشی مدارس) شما زبان را به صورت فرهنگ لغت یاد خواهید گرفت. مشکل این روش این است که شما تنها معنای کلمات را یاد می گیرید، اما زمان و نحوه استفاده از آنها را نخواهید دانست.
برای مثال، فرض کنید که لغت جدید “detective” را یاد می گیرید. معنای کلمه را دیکشنری پیدا کرده اید و در توضیحات آمده است که “a person who investigates crimes”. اما اگر آن را استفاده نکنید، خیلی سریع فراموش خواهید کرد. همچنین فرهنگ لغت ایده ای در مورد محل استفاده از این لغت در موقعیت های مختلف به شما نمی دهد.
در طرف مقابل، اگر کلمه “detective” را از طریق تماشای فیلم های جنایی یاد بگیرید، خواهید دانست که “detective” می تواند به چیزهای مختلفی اشاره داشته باشد.
برای مثال، می تواند عنوان یک شخص باشد (مانند “Detective Beckett”). و یا شاید نام یک شغل است (مانند he’s a detective). و یا شاید جملهای مانند (you lousy detectives) که کلمه مورد نظر را از یک دید دیگر توصیف می کند.
بنابراین شما تنها معنای کلمات را یاد نمی گیرد، بلکه طرز استفاده از آنها را هم خواهید آموخت.
با این روش شما با یک تیر دو نشان خواهید زد. موردی که هرگز از طریق کتاب ها عملی نمی شود.
3- با نحوه بیان کلمات آشنا می شوید
افرادی که به زبان انگلیسی حرف می زنند می گویند که با 30% از چیزی که می گوییم منظورمان را به طرف مقابل می رساند. پس 70% مانده چه می شود.
خب، باید بگوییم که 70% به نحوه گفتار باز می گردد. می دانید که مواردی همچون احساسات (شادی یا اخم) و تن صدا (مانند زمانی که خشمگین هستید یا ناراحت) بر روی طرز بیان اثر می گذارند.
همانطور که می توانید حدس بزنید، چگونگی بیان مهمتر از خود کلمه است. بیایید یک مثال را بررسی کنیم:
به احتمال زیاد یکی از جملاتی که دوست دارید آن را به انگلیسی بگویید “I love you” است. اما آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که تن صدا در بیان همین جمله چقدر می تواند مهم باشد؟
“I love you” – ممکن است این نوع بیان را پس از درگیری دو نفر (به خصوص افراد عاشق) بشنوید. یک شخص تلاش می کند تا به نفر مقابل خود بگوید: “I really love you…why don’t you believe me!?”
“I love you” – شخصی که می خواهد بگوید: I love you (and not anyone else…don’t worry!)
“I…LOVE…YOU” – در این حالت شخصی “I love you” را با صدای بلند می گوید… در حالی که تلاش می کند عشق خود را اعتراف کند.
“I LOVE YOU!!” – شخصی که دوستت دارم را در زمان عصبانیت بر زبان می آورد.
همانطور که مشاهده می کنید – اگر بخواهید این مورد را از طریق خواندن یاد بگیرید – به احتمال زیاد سردرگم خواهید شد.
با وجود اینکه هر چهار عبارت فوق به صورت متفاوت نوشته شده اند، اما در تمام آنها از کلمات یکسان استفاده شده است. اما اگر این عبارات را در یک مکالمه واقعی بشنوید، حس بهتری دریافت خواهید کرد.
اینکه بدانید کسی چه می گوید مهم است، اما موضوع مهمتر آگاهی از چگونگی بیان است.
در نتیجه، زمانی که یادگیری زبان انگلیسی در منزل را از طریق تماشای فیلم انجام می دهید، علاوه بر اینکه کلمات جدید را یاد می گیرد، بلکه نحوه بیان آنها را هم توسط بازیگر خواهید آموخت. در صورتی که کاراکتر مورد نظر ناراحت، شاد، متعجب و یا عصبانی باشد، شما این موضوع را بلافاصله خواهید فهمید.
7 نکته برای یادگیری زبان انگلیسی از طریق مشاهده فیلم انگلیسی
1. انتخاب یک فیلم مناسب. هرچند که این مورد واضح است اما باز هم باید اشاره کنیم که اگر یک فیلم خسته کننده انتخاب کنید، خودتان نیز سریع خسته خواهید شد. و اگر خسته شوید، دیگر نمی توانید برای یک ساعت و نیم بر روی تماشای فیلم تمرکز کنید.
باتوجه به این موضوع که سلیقه افراد در تماشای فیلم متفاوت است، توصیه می کنیم که حتما خودتان موضوع فیلم را انتخاب کنید. اگر زیاد اهل تماشای فیلم نیستید و نمی دانید چه نوع فیلم هایی خوب هستند، سایت Rotten Tomatoes را نگاهی بیندازید. در این سایت به نقد و بررسی و امتیاز فیلم ها دسترسی خواهید داشت که انتخاب فیلم را راحتتر می کند.
2. فیلمی را انتخاب کنید که در سطح شما باشد. برای مثال، به افراد مبتدی پیشنهاد می شود که برای یادگیری زبان انگلیسی به انیمیشن ها نگاه کنند. دلیل اصلی چنین پیشنهادی زبان ساده و قابل درکی است که در انیمیشن ها استفاده می شود.
در طرف مقابل اگر بخواهید به “Romeo and Juliet” و نگاه کنید، سردرگم خواهید شد. درک زبان انگلیسی شکسپیر حتی برای افراد حرفهای سخت است. پس انتخاب فیلم مناسب نباید ساده شمرده شود.
3. دیکشنری را همراهتان داشته باشید. وقتی فیلم را با زیرنویس مادری تماشا می کنید، اگر به کلمه جدیدی برخورد کردید آن را بررسی کنید. زمانی که درگیر دانستن معنای یک کلمه شوید، آن کلمه را برای مدت زمان طولانیتر به یاد خواهید داشت.
4. تکرار عبارت های کوتاه. گاهی اوقات چیزهای جالبی را در گفتوگوها می شونید. عبارت های کوتاه و یا اصطلاحهای عامیانه مانند “hell yeah!”، یا “sure thing” و یا “you betcha!” که از آنها در انگلیسی بارها استفاده می شود.
5. بدون زیرنویس. تماشای فیلم خارجی بدون زیرنویس قطعا یک چالش سخت خواهد بود. پس ما یک پیشنهاد برایتان داریم. تنها بار اولی که فیلم را نگاه می کنید، زیرنویس را روشن کنید. اما برای دفعات بعدی فیلم را بدون زیرنویس مشاهده کنید.
در این شیوه، شما موضوع فیلم را در دفعه نخست خواهید فهمید. بنابراین وقتی برای دفعات بعدی بخواهید آن فیلم را نگاه کنید، می توانید بر روی درک بهتر کلمات تمرکز کنید.
همچنین در دفعات بعدی خودتان را امتحان کنید که تا چه اندازه می توانید یک فیلم را بدون زیرنویس نگاه کنید و موضوع آن را متوجه شوید.
6. تکنیک سایه. یکی از بهترین روش ها برای تقویت مکالمه زبان انگلیسی انجام تمرین سایه است. در این روش شما عبارات فیلم را باید همان گونه که بازیگران می گویند، بازگو کنید.
شاید با خود بگویید که این تکنیک را در شماره 4 گفتیم – اما لازم به ذکر است که تکنیک سایه یک تفاوت اساسی دارد و آن بیان جملات هم زمان با خود بازیگر است (بدون متوقف کردن فیلم).
به احتمال زیاد انجام این تمرین سخت باشد؛ بنابراین بهتر است که این تمرین را با زیرنویس انجام دهید. برای مثال، 10 دقیقه از فیلم را مشخص کنید و برای چند روز روی آن قسمت از فیلم کار کنید. به مراتب متوجه خواهید شد که در بیان جملات پیشرفت زیادی کرده اید و حتی دیگر لزومی به زیرنویس نیست.
نکته: اگر می خواهید که از این تکنیک بهترین بازدهی را دریافت کنید، خودتان را محدود به بیان جملات نکنید. به زبانی ساده تر، مانند طوطی نباشید! بلکه حالت روحی بازیگر را هم در خودتان به وجود بیاورید. بنابراین اگر بازیگر فیلم جملهای را با عصبانیت می گوید، شما آن را به صورت ریلکس بیان نکنید!
7. خودتان را درگیر کلمات نکنید. به خاطر دارید که در ابتدای مقاله گفتیم، تماشای فیلم کاری لذت بخش است؟ پس باید برای شما هم اینگونه باشد.
پس اگر کلمهای ، عبارتی و حتی جملاتی را از دست دادید، مشکلی نیست. همراه با زیرنویس فیلم را دنبال کنید و از دیدن آن لذت ببرید. قرار نیست که در همان یکی دو بار اول به زبان انگلیسی تسلط پیدا کنید و کل فیلم را متوجه شوید – این مورد فرایندی زمانبر هست.
معایب یادگیری انگلیسی از طریق فیلم
خیلی ساده است؛ هر چیزی قطعا برای خود یکسری معایب خواهد داشت. در اینجا نیز به برخی از مشکلاتی که بر سر راه وجود دارد اشاره می کنیم:
1. عدم وجود زیرنویس. هرچند که این روزها این مورد به ندرت اتفاق می افتد، اما تماشای فیلم خارجی بدون وجود زیرنویس قطعا درک مفهموم را به کاری سخت تبدیل خواهد کرد.
2. توقف و پخش. این مورد می تواند زمان زیادی را از شما بگیرید. گاهی اوقات مکالمات ساده هستند و درک آنها آسان و گاهی اوقات مکالمات سخت و درک آنها دشوار است.
بنابراین، برای فهمیدن موضوعات مطرح شده لازم است که در برخی صحنه فیلم را متوقف کرده و زیرنویس را چک کنید. حال اگر چنین صحنه هایی در فیلم زیاد باشد، انرژی بیشتری از شما خواهد گرفت.
3. باید کلمات را بررسی کنید. برای هر کلمه ای که نمی دانید باید در دیکشنری به دنبال معنای آن بگردید. هرچند که با دیکشنری های نرم افزاری این مورد با سرعت بیشتری انجام می گیرد اما به هر حال شما مجبور هستید که هر دفعه فیلم را متوقف کنید تا کلمات را بررسی کنید که فرایندی آزار دهنده محسوب می شود.
7 فیلم عالی برای یادگیری زبان انگلیسی
اگر از ابتدای مقاله با ما همراه بوده باشید، باید خاطرتان باشد که گفتیم انتخاب فیلم به سلیقه هر فرد (و البته سطح وی) میتواند متفاوت باشد – اما اگر همچنان بر روی انتخاب فیلم به نتیجه نرسیده اید می توانید از فیلم های معرفی شده در ادامه متن استفاده کنید:
1. Finding Nemo
داستان فیلم در جستجوی نمو در مورد یک دلقکماهی به نام مارلین است که پسرش نمو را گم کرده است. در این جستجو او با ماهی دیگری به نام دوری برخورد میکند و سپس هر دو در اقیانوس بزرگ به جستجوی نمو می پردازند.
نمی خواهم بیشتر از این موضوع فیلم را لو دهم اما بهتر است بدانید که این انیمیشن بالاترین امتیازها را دریافت کرده است و جزء 10 انیمیشن برتر جهان محسوب می شود.
2. Terminator
داستان سری فیلم های ترمیناتور به مبارزه ربات های هوش مصنوعی با انسان ها در زمان آینده می پردازد. تماشای این سری فیلم تخیلی که صحنه های اکشن جذابی هم دارد، شما را به تماشای فیلم و یادگیری زبان انگلیسی مشتاق خواهد کرد.
3. Titanic
تایتانیک یکی از معروفترین فیلم های تاریخ در صنعت فیلم سازی جهان است. این فیلم که براساس داستان واقعی ساخته شده است، ماجرای عشق بین رُز (دختری با خانواده ثروتمند) و جک (پسر فقیر) را بازگو میکند.
4. Harry Potter
اگر به جادو علاقه دارید، سری فیلم های هری پاتر شما را به دنیای رمز آلود جادوگری خواهند برد. درضمن تعداد افرادی که اعلام کرده اند زبان انگلیسی را از طریق این مجموعه یادگرفتهاند بیشتر از سایر فیلم های سینمایی است.
5. Lord of the Rings
یکی دیگر از بهترین فیلم ها در موضوع جادوگری ارباب حلقه ها می باشد. اگر شما هم از علاقهمندان به این مجموعه هستید، از آن برای آموختن زبان انگلیسی کمک بگیرید.
6. Toy Story
داستان اسباب بازی ها نام سری انیمیشن محبوبی است که قسمت نخست آن در سال 1995 منتشر شد. در این سری فیلم کارتونی کارگردان دنیا را از دید اسباب بازی ها به تصویر کشیده است. دنیایی که در زمان بچگی صاحب آن ما بودیم. حتما این سری را تماشا کنید و از یک ساخته خوب لذت ببرید.
7. Friends
مورد آخر را تصمیم گرفتم به یک سریال تخصیص دهم! از آنجا که سریال ها از داستان دنبال دار و جذاب پیروی می کنند تا مخاطب را با خود همراه کنند، تماشای سریال های انگلیسی می تواند به یادگیری زبان کمک فراوانی کند.
سریال Friends از جمله سریال هایی است که از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار بوده و صحنه های طنز آن باعث می شود تا از دیدن فیلم خسته نشوید. همچنین نحوه بیان جملات دوستانه و محاورهای ساده می باشد که درک موضوع را آسان می کند.
سخن پایانی
امیدواریم که این مقاله شما را در رسیدن به هدفتان که یادگیری زبان انگلیسی است، کمک کرده باشد. خوشحال می شویم که نقطه نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.