افزودن پترن کپی رایت به تصاویر در فتوشاپ
آیا میخواهید که برای تصاویر از پترن کپی رایت استفاده کنید و آن را به صورت واترمارک استفاده کنید؟
در واقع، اگر بخواهید که جلوی استفاده بدون اجازه از عکس ها را غیرممکن سازید، این کار الزامی است. پس با ما همراه باشید تا نحوه انجام این کار را در برنامه فتوشاپ به شما نشان دهیم.
چرا از پترن واترمارک استفاده می کنیم؟
هدف اصلی از درج کپی رایت، جلوگیری از دزدی تصاویر است. برای نمونه فروشگاه شاتر استوک بر روی تصاویر از واترمارک استفاده می کند تا کاربران نتوانند بدون پرداخت مبلغ از آن تصاویر استفاده کنند.
اگر شما هم فعالیتی مشابه دارید و به فروش عکس مشغول هستید، قطعا نمی خواهید که مردم عکسهایتان را به طور رایگان دریافت کنند. و یا به عنوان مدیر سایت شاید نخواهید که سایت های دیگر از عکس هایی که ایجاد کرده اید استفاده کنند.
در چنین شرایطی می توان با درج پترن کپی رایت به تصاویر در فتوشاپ، از استفاده غیرقانونی و بدون اجازه تصاویر جلوگیری کرد.
آموزش درج کپی رایت بر روی عکس ها در فتوشاپ
برای طی مراحل گفته شده در این آموزش لازم است که حداقل نرم افزار Photoshop CS6 یا CC را داشته باشید.
خب، اگر آماده هستید به سراغ خود آموزش برویم.
گام 1: ایجاد سند جدید
برای ایتکه بر روی تصاویر واترمارک کپی رایت درج کنیم، لازم است که ابتدا یک پترن برای آن آماده کنیم. پس ابتدا یک سند جدید باز کنید. از بالای نرم افزار بر روی File کلیک کنید و سپس New را انتخاب کنید.
اکنون در پنجره باز شده باید اطلاعات مربوط به سند را وارد کنید. عرض سند را 800 پیکسل و طول آن را 600 پیکسل وارد کنید. البته چون قرار هست که از این پترن برای واترمارک تصاویر استفاده کنیم، در مورد اندازه ها بیش از اندازه حساس نباشید. و البته مطمئن شوید که Background Contents بر روی گزینه Transparent تنظیم شده باشد.
پس از کلیک بر روی دکمه OK سند جدید ایجاد خواهد شد. در صورتی که مراحل را به درستی طی کرده باشید، پس زمینه سند باید شطرنجی باشد.
گام 2: نوشتن متن کپی رایت
از سمت چپ صفحه ابزار متن را انتخاب کنید. پس از آن فونت و اندازه فونت را از بالای صفحه مشخص کنید.
ما از فونت Arial Black با سایز 36 pt استفاده کردیم. و متن را وسطچین کرده و البته رنگ فونت را هم سیاه در انتخاب کردیم.
اکنون نوبت به تایپ خود متن رسیده است. برای اینکه واترمارک در تصویر نهایی زیباتر دیده شود، از متن دو خطی استفاده می کنیم. در سطر نخست تاریخ کپی رایت «© 2017» و در سطر دوم نام مرجع «Rasalearn» را وارد می کنیم.
پس از انجام تغییرات در بالای صفحه بر روی علامت تیک کلیک کنید تا متن ثبت شود (می توانید بر روی یک ابزار دیگر هم کلیک کنید!).
گام 3: چرخش متن
خب برای اینکه واترمارک ما حالت بهتری داشته باشد، کمی آن را می چرخانیم. از منوی Edit گزینه Free Transform را انتخاب کنید و یا از میانبر Ctrl+T (در ویندوز) / Command+T (در مک) برای اعمال چرخش استفاده کنید.
اکنون کمی متن را به سمت بالا بچرخانید. این کار با کشیدن ماوس صورت می گیرد. پس از اینکه به حالت مورد نظر رسیدید دکمه Enter (Win) / Return (Mac) را بزنید.
گام 4: حذف قسمت های اضافه
خب قبل از اینکه سند را به عنوان یک پترن ذخیره کنیم، لازم است که قسمت های اضافی را از دور و بر متن حذف کنیم. برای این منظور ما از دستور Trim در خود فتوشاپ استفاده می کنیم.
از منوی Image گزینه Trim را انتخاب کنید. در بخش تنظیمات Trim ابتدا Transparent Pixels را انتخاب کنید و سپس در Trim Away هر چهار گزینه را انتخاب کنید. مانند تصویر زیر:
حال اگر بر روی دکمه OK کلیک کنید، تمام قسمت های اضافه از سند حذف خواهد شد و تنها متن باقی خواهد ماند.
گام 5: تغیین متن به عنوان پترن
اکنون زمان آن رسیده است تا متن را به پترن تبدیل کنیم. از منوی Edit گزینه Define Pattern را انتخاب کنید.
نرم افزار فتوشاپ از شما یک نام برای پترن درخواست خواهد کرد که البته گزینه مهمی نیست و می توانید از همان نام پیشنهادی خود برنامه استفاده کنید. تنها کاری که باید انجام دهید کلیک بر روی دکمه OK می باشد.
گام 6: واترمارک زدن بر روی تصویر
یک عکس را برای درج واترمارک باز کنید. ما از همان تصویر اصلی که در ابتدای مقاله مشاهده کردید، استفاده خواهیم کرد:
سپس یک لایه جدید ایجاد کنید. در سمت راست و پایین صفحه بر روی آیکون ایجاد لایه جدید کلیک کنید و یا Ctrl+J را بزنید.
اکنون لایه جدید را با پترن پر می کنیم. برای این منظور از منوی ویرایش گزینه Fill را انتخاب کنید. در کادر نمایش داده شده ابتدا Use را بر روی Pattern تنظیم کنید. سپس الگویی را که در گام قبلی ایجاد کرده بودیم را انتخاب کنید و تنظیمات را ذخیره کنید.
حال می بایستی متن کپی رایت بر روی تصویر درج شده باشد. مانند نمونه زیر:
احتمالا خروجی کار چیزی نیست که انتظارش را داشتید! و البته حق با شما هست. پس گام بعدی را هم دنبال کنید.
گام 7: تنظیمات متن کپی رایت درج شده بر روی عکس
برای اینکه متن درج شده بیش از حد به چشم نیاید و موجب ناراحتی بازدید کنندگان سایت نشود، بهتر است که از شفافیت آن بکاهیم.
بدین منظور ابتدا نوع نمایش لایه را از Normal به Overlay تغییر می دهیم. البته می توانید Soft Light را هم انتخاب کنید. با بررسی هر دو حالت می توانید گزینه مناسب را برای تصویر خود انتخاب کنید. سپس opacity لایه را به 25-30% کاهش میدهیم.
پس از اعمال تغییرات فوق پترن کپی رایت ما بر روی تصویر به حالت زیر دیده می شود که برای کاربران نیز آزار دهنده نخواهد بود. امیدواریم که این آموزش مورد پسندتان بوده باشد.
سلام . مطلب تون عالی بود. ازش استفاده کردم ممنون. در خیلی جاها این تکنیک میتونه کاربرد داشته باشه.
سلام
فوق العاده بود ممنون
سلام من متن را در یک لایه جدا نوشتم ولی متن بسیار بی کیفیت هست نمیدونم چکار کنم
سلام، اگر مراحل را مطابق با آموزش دنبال کنید نباید مشکلی وجود داشته باشه. البته یکی از دلایل پایین بودن کیفیت متن میتونه نوع قلم و اندازهاش باشه که بهتر است این موارد رو هم با مقادیر دیگر امتحان کنید تا ببینید تاثیری دارد یا نه.
سلام این گزینه برای من اعمال نشد و قسمت های اضافی حذف نشد چرا ؟
سلام، مراحل دوباره بررسی شد و مشکلی وجود نداشت