چرا جدی گرفته نمیشویم؟
راهکارهای موثر برای جدی گرفته شدن از سوی دیگران
تا به حال این احساس که هیچکس شما را در محیط کاریتان جدی نمیگیرد، تجربه کردهاید؟ اگر پاسختان مثبت است بدانید که شما تنها نیستید. بیش از ۵۰ درصد از افراد، مشابه شما فکر می کنند و این احساس را دارند که هیچکس در محیط کارشان به آنها احترام نمیگذارد. این نتایج مطابق با یک نظرسنجی جهانی که بر بیش از ۲۰ هزار کارمند توسط نشریه کسب و کار هاروارد انجام گرفته، اعلام شده است.
ممکن است همکارانتان شما را برای شرکت در جلسات و همایشها از قلم بیندازند و نادیده بگیرند، حرف شما را مکالمهای مهم قطع کنند یا شما را در شرکت در بحثی مهم از قلم بیندازند. در آن زمان است که به شما حق میدهم، کارفرمای نامهربان یا محیط کار رسمی اطرافتان را مقصر بدانید.
البته این مساله تنها در برخی موارد میتواند صحیح باشد. اما اگر واقعا میخواهید در محیط کار جدی گرفته شوید، از همین حال از مقابل آینه شروع کرده و مهارت تاثیری گذاری بر دیگران را تقویت کنید. در اینجا ۸ مهارت برای ارتقای اعتبارتان در محیط کار ذکر شده است. مطمئن باشید با کمک این مهارتها، مورد احترام و تایید اطرافیانتان خواهید بود.
۱- جملات خود را به صورت سوالی بیان نکنید
اجازه ندهید اظهاراتتان با آهنگ صوتی سوالی شکل بیان شود. یکی از مشکلاتی که اغلب مردم ناخواسته آن را مرتکب شده و در بیاعتبار شدن خود سهیم میشوند،شیوه بیان کردن جملات است.
مغز انسان این شیوه اظهار نظر را به گونهای دیگر تفسیر میکند و این موضوع باعث میشود اطلاعات آنطور که باید و شاید منتقل نشود. تحقیقات نشان میدهد، ۸۵ درصد از اظهاراتی که در بیان آن از فرم سوالی استفاده میشود، نشان از ناامنی ضعف عادی افراد دارد و این لحن سخن گفتن باعث نادیده انگاشته شدن در محیط کار خواهد شد.
بنابراین در صورت به کار بردن این عادت نه چندان جالب، برای ترک آن اقدام کنید، این مهارت به شما کمک خواهد کرد تا قدرت اعتبارتان افزایش پیدا کند.
۲- فقط گزارش کار ندهید داستان پردازی کنید
اکثر مصاحبههای موفق فقط از یک فرمول پیروی می کنند. آنها ۷۵ درصد از داستانها تشکیل شدهاند و تنها ۲۵ درصد به انتقال اطلاعات میپردازند. داستانها همانند یک قلاب عاطفی هستند و به مخاطبان شما کمک خواهد کرد تا آنچه را که نقل و قول می کنید، بهتر به خاطر بسپارند و در واقع داستانها پل ارتباطی دانش و ذهنیات شما به دنیای واقعی هستند.
تفاوت زیادی بین میان حفظ کردن فرمولهای علم ریاضی و استفاده از آنها در محاسبات وجود دارد. داستانها به شما کمک خواهند کرد تا از سوی مردم جدی گرفته شوید، زیرا آنها به شرح و حال بهتر آنچه میخواهید بگویید کمک خواهند کرد.
۳- مردم را تشویق کنید تا درباره خودشان صحبت کنند
به خاطر دارید مادرتان را که قبل از آغاز نخستین قرار ملاقات با فردی غریبه، شما را تشویق میکرد تا در قرار ملاقات پیش رو درباره خودتان صحبت کنید. این یک رفتار ایدهآل است. و حال ما به شما میگوییم که یک نکته را فراموش نکنید، همه افراد دوست دارند درباره خودشان صحبت کنند.
سیستم پاداش مغز زمان خودافشایی انسان به کار میافتد و انتقال دهندههای تولید کننده لذت هنگام صحبت کردن درباره خود، بیشتر ترشح میشوند. بنابراین اگر میخواهید مردم بیشتر به حرفهای شما توجه کنند، اجازه دهید ابتدا آنها درباره خودشان صحبت کنند.
این مساله باعث میشود احساس مثبت با ترشح ناقلهای شیمیایی لذتبخش در مغز مخاطب، در مکالمه شما آغاز شده و ارتباط بهتر صورت بگیرد و در این صورت شما جدی گرفته خواهید شد.
۴- به وظایفتان عمل کنید
یکی از موثرترین راهکارهایی که باعث میشود اطرافیانتان شما را جدی بگیرند، این است که شما مسئولیت خود را جدی بگیرید و به آنچه میخواهید بگویید آگاه و مسلط باشید.
در آمریکا روزانه ۱۱ میلیون قرار ملاقات برگزار میشود که بخش عظیمی از آنکه برای برگزار شدنشان سالانه ۳۷ بیلیون دلار هزینه هدر میرود، بدون نتیجه به پایان میرسد. به راستی علت برگزاری چنین همایشهای بدون محصول و نتیجه چیست؟ آماده نبودن افراد شرکت کننده در ملاقاتها یکی از دلایل آن است. لطفا شما جزو آن افراد نباشید.
اگر چه معمولا نتیجه بخش بودن این ملاقات به عملکرد مدیر و کار گروهی باز میگردد، اما شما باید به عنوان بخشی از این کارگروه، مسئولیتهای خود را به یاد داشته و به آنچه می خواهید بگویید مسلط باشید. برای پاسخ دادن به سوالهای احتمالی، پیوند بخشی به مطالب و مدیریت فضا مجهز به جلسه بروید.
۵- مجهز و بهروز باشید
کارمندان و کارگران موفق مانند آچار فرانسه به اکثر مهارتهای مرتبط به حرفهشان مجهز هستند. اگر شما به دانشهای زیادی مسلط باشید و این ارتباط خود را با دنیای گستره علم قطع نکنید احتمال موفقیت در کار را بیشتر خواهید داشت. در این زمان است که همیشه در بحثها و گفتوگوها حرفی برای اظهار نظر خواهید داشت و به دنبال واژههای گم شده در ذهنتان نخواهید گشت.
شما میتوانید یک اینترنت در ذهن خود دست و پا کنید و با کوچکترین کلیک اطلاعات خود را چاشنی مجالس سخنرانی و همایشهای کاری خود کنید.
۶- لباس موفقیت بپوشید
درست یا غلط، ما مردم را با وضعیت ظاهریشان قضاوت میکنیم و این اتفاق بسیار سریع و ناخواسته اتفاق میافتد، در زمانی در حدود میلیونیوم ثانیه که خودمان هم قادر به تشخیص آن نیستیم از روی شیوه پویشش اطرافیان در مورد طرز برخورد خودمان با آنها تصمیم گیری می کنیم و شخصیت و ظرفیتهای آنها را پیش بینی خواهیم کرد.
بنابراین ظاهر تعیین کننده بسیاری از اتفاقات در رابطه خواهد بود. اگر ظاهر شما شلخته و نامرتب باشد، اطرافیانتان شیوه کاری و به سرانجام رساندن مسئولیتهایتان را نیز به همین گونه قضاوت خواهند کرد. بنابراین همیشه سعی کنید، مرتب و آراسته در محیط کار ظاهر شوید تا دیگران شما را جدی بگیرند.
در حقیقت میتوانید با این ترفند تاثیر پذیری و اعتبار بخشی خود را بر دیگران افزایش دهید. اما این تنها بخشی از ماجراست و به وسیله آراسته پوشی نمی توانید تلاش و مسئولیت پذیریتان را در رابطه کاری حذف کنید.
۷- ژست مناسب، راهکاری برای جدی گرفته شدن
زبان شما، حرفهای ناگفتهای را به دیگران منتقل میکند. شانههای گشوده و بازوهایی که روبه مخاطب باز است این پیغام را به دیگران منتقل میکند که شما فردی قدرتمند هستید. زبان بدن ویژه افراد پیروزمند و موفق با زبان بدن افراد شکست خورده متفاوت است. افراد موفق معمولا فرم بدنی شان را به حالتی که نشان میدهد پذیرای دیگران هستند، تنظیم میکنند.
حتی نوع زبان بدن، شیمی درون مغز را نیز تغییر میدهد. تحقیقی که توسط محققان دانشگاه هاروارد انجام گرفت، نشان داد، ژستهایی که به نشانه قدرت گرفته می شود اگر فقط به مدت دو دقیقه هم اجرا شوند، ۲۰ درصد باعث افت هورمون استرس یا کورتیزول خواهند شد و به افزایش تستوسترون منجر خواهد شد.
ژستهای قدرت پیام برد – برد و احساس قدرتمند بودن شما را به مخاطب منتقل خواهد کرد.
۸- اعتماد به نفس داشته باشید اما افراط نکنید
هیچ فردی شما را فردی توانا نخواهد دید به غیراز اینکه با اعتماد به نفس کامل در جمعی ظاهر شوید. اما باید این تعادل را حفظ کنید و ابراز حس همدلی و انسان دوستی را فراموش نکنید. اعتماد به نفس شما نباید برای دیگران تهدید تلقی شود و احساس امنیت اطرافیانتان را در هم بشکند.
افرادی که اعتماد به نفس حقیقی و در حد طبیعی دارند برای سوال پرسیدن و یادگیری مشتاق هستند و هیچگاه مدعی همه دانی نمیشوند. بهترین راه برای نشان دادن اعتماد به نفستان این است که بین دانستهها و ندانستههایتان مرز مشخصی قائل شوید.
اگر احساس میکنید در محیط کار جدی گرفته نمیشوید، هیچکس نمیتواند این مشکل را تغییر دهد، جز خودتان.
گاهی اوقات مردم شما را جدی نمیگیرند، به خاطر نکات کوچکی که قادر به تشخیص آن نیستید، اما میتوانید به راحتی آنها را تغییر دهید.